Verslagen

33676261 805984609594684 3143720721264410624 n

Balsponsor

Jubileum

70jaar

DTG Nieuws

Kabouterkorfbal

 kabouterkorfbal

DTG Shop

webshop

Speelronde 4!

Spanning!

 

We gaan alweer richting de kerst, we zijn naar mijn idee pas net van het veld af! Maar we hebben alweer 4 speelrondes gehad, hier de terugblik van afgelopen speelronde, waarbij we weer starten bij de youngsters!

De D1 kwam namelijk in actie tegen directe concurrent de Waterpoort D1. Op het veld werd hier namelijk 2 maal van verloren, wat een 2eplaats betekende. De waterpoort werd op het veld kampioen, de taak was nu dan ook, Winnen!
In een spannende wedstrijd, waarbij de ruststand 3-3 was, liet DTG D1 zien flink wat geleerd te hebben afgelopen weken, want na een rush van 7 doelpunten was het zowaar 3-10. Bijgekomen van de schrik scoorde waterpoort nog eenmaal, wat voor een einstand van 4-10 zorgde! Top gedaan!

Dan op naar C-Birds, tegenstander WCC  C1 moest vroeg uit de veren, want er werd namelijk al om 09:15 gespeeld in Balk. Dit bleek toch wat een te zware opgave. DTG C1 bleek een stuk fitter en had blijkbaar beide oogjes goed open, want na 6 goals van DTG en 0 voor WWC floot de scheidsrechter af. Overwinning 3 in de pocket!

Vervolgens kwamen de ladies en Joris van de B1 in actie tegen Kinea B1. In een meer spannende dan doelpuntrijke wedstrijd trok Kinea B1 aan het langste eind, zei gooiden namelijk 5 ballen door de korf, DTG 4, eindstand 5-4 voor Kinea.

De selectie ging voor het eerst dit seizoen los van elkaar op pad. DTG 2 richting Dronten, ASVD 3 stond op het programma. Coach Anita Sierdsma genoot van een welverdiende vakantie, dus succes coach Oeds Baart werd ingevlogen om DTG 2 naar de eerste overwinning te loodsen. Helaas bleek ASVD 3 enigszins scherper in de afronding, met een geflatteerde einduitslag van 25-9 werden de kleedkamers opgezocht.

Op hetzelfde tijdstip braak de strijd om 2 punten in Emmeloord los. Het vlagenschip van DTG mocht namelijk aantreden tegen Emmeloord 1. De formatie van Albert Wagenaar, DTG 1 doet het momenteel prima in de 2eklas. Met een gelijkspel tegen Udiros en 2 overwinningen op zak staat het 2ein de poule.  Tegenstander en tevens promovendus Emmeloord 1 heeft het een stuk lastiger in de 2eklas. Zei wachten nog op hun eerste punten.

Toch bleek het geen gemakkelijke wedstrijd voor DTG te worden. Na tweemaal knipperen was het nog wel 0-2, maar vervolgens was het Emmeloord 1 die het voortouw nam.  Na een meer spannende dan kwalitatieve wedstrijd konden er na twee keer 30 minuten wel 2 punten mee worden genomen naar Wijckel. DTG 1 was namelijk net op tijd bij de les en won met 14-15!

Aankomende zaterdag spelen de D1, B1 en het 3enog een wedstrijd, daarna is er een kleine winterstop en starten de eerste wedstrijden weer op 12 Januari.

 

Via deze weg willen wij alle trouwe fans/supporters die we wekelijks bij alle jeugd/seniorenteams aanwezig zijn, Fijne kerstdagen toewensen en een gelukkig en sportief 2019