Algemeen

Korfbalvereniging DTG bestaat inmiddels ruim 65 jaar. Met een ledenaantal van ongeveer 80 mensen is dit geen grote vereniging, maar wel één om trots op te zijn. Van jong tot oud en van klein tot groot, iedereen kan wel wat van zijn of haar gading vinden binnen “onze” vereniging.

Met een eigen kantine en kleedgelegenheid, die met behulp van leden zijn gebouwd en een super mooi gelegen sportveld in het Menno van Coehoornbos kan DTG zich met recht een topvereniging noemen. 


Teams

Bij DTG wordt er door 4 tot 6 jeugdteams in competitie verband gespeeld. Dit aantal hangt samen met het aantal leden en de gemiddelde leeftijd van de jeugdleden. Deze worden ingedeeld in de volgende leeftijdsgroepen:

F pupillen       ongeveer van 5 tot 7 jaar

E pupillen       van 7 tot 9 jaar

D pupillen      van 9 tot 11 jaar

C aspiranten   van 11 tot 13 jaar

B aspiranten   van 13 tot 15 jaar

A junioren      van 15 tot 18 jaar.

Dit zijn de gemiddelde leeftijden, en met dispensatie kan of kunnen spelers langer bij een team blijven spelen of kunnen eerder doorgaan naar een hoger team. Leden ouder dan 18 jaar worden in overleg ingedeeld bij een van de seniorenteams van DTG.

Alle jeugdleden krijgen van de desbetreffende trainers bericht wanneer de trainingen op het veld en in de zaal plaats zullen vinden. Tijdens de schoolvakanties is de jongste jeugd vrij van het korfbal trainen.


Competitie

Deze verloopt in twee gedeelten; in de zaal en op het veld.
 

Veldcompetitie:                  - eind augustus tot eind oktober 
                                       - eind maart tot begin juni.
De wedstrijden en trainingen zijn op het korfbalveld in het Menno van Coehoornbos te Wijckel.

Zaalcompetitie:                  - eind oktober tot eind maart
De wedstrijden en trainingen zijn in sporthal de Trime te Balk.

Zomerstop:                       - Juni tot eind augustus.


Contributie

Je kunt je aanmelden bij de penningmeester Wiebe Visser. Daarnaast lever je een pasfoto in bij je trainer. Deze zal dan voor een spelerskaart zorgen zodat je als nieuw lid wedstrijden mee kan spelen.

De contributie bedraagt voor het korfbalseizoen 2014-2015:      

* Senioren € 160,-
* Junioren A € 95,-
* Aspiranten B-C € 56,-
* Pupillen E-F € 40,-    

De penningmeester van de vereniging zal dan per eerst komende contributie datum een rekening sturen. Voor verdere vragen kun je terecht bij de penningmeester. Eventuele opzeggingen moeten voor 1 april schriftelijk bij de penningmeester bekend zijn. 


Kleding

Er wordt door DTG gespeeld in de kleuren groen en wit. Groene broekjes/rokjes en witte t-shirts en sokken. De t-shirts worden door het bestuur of de jeugdcommissie via een sponsor geregeld. De broekjes en rokjes dien je zelf aan te schaffen. Voor meer informatie kun je terecht bij Anita Sierdsma, zij heeft het kledingbeheer.

Als rokjes/broekjes niet meer passen meldt dit dan op tijd, misschien kan het een en ander dan onderling opgelost worden d.m.v. een advertentie op het prikbord in de kantine, of het melden bij coach of kledingbeheer. 

In de zaal zijn sportschoenen verplicht en op het veld worden noppenschoenen gedragen.

Hoewel wij het niet kunnen verplichten is het wel aanbevolen na het trainen en wedstrijd spelen een lekkere warme douche te nemen in onze mooie kleedgelegenheid. Dus jeugd neem je handdoek mee!!


Vrijwilligersbeleid

Van de ouders word verwacht dat ze ook een aandeel leveren in de vorm van een vrijwilligerstaak binnen de vereniging.

  • Voor de jeugdwedstrijden geldt dat er bij de uitwedstrijden een rijschema wordt gehanteerd. Voor de competitie wordt deze uitgedeeld (ook te vinden op de site). Iedere ouder zal een aantal keer per competitie moeten rijden.
  • Bij thuiswedstrijden op het veld kun je als ouder ingepland worden voor een kantinedienst. Dit zal hoogstens 1 á 2 keer per jaar zijn.
  • Ieder jaar wordt er per team gevraagd naar een ouder voor het wassen van de shirts.

 

Acties en ontspanning

Natuurlijk is het niet alleen korfbal wat de klok slaat. Zo worden er elk jaar diverse activiteiten georganiseerd buiten het korfbal om. 

Zo is er bv. stratenkorfbal met meestal na afloop een b.b.q. voor het gehele dorp. Als afsluiter van het veldseizoen word vaak een kamp georganiseerd. Verder zijn er door het jaar heen uitstapjes zoals een filmavond, zwemuitje etc. voor alle teams.  

Een deel van de kosten wordt door de vereniging betaald waarbij het duidelijk zal zijn dat de kas wel weer moet worden gespekt. Dit gebeurt op verschillende manieren zoals een flessenactie, sponsorloop, suikerbroden-verkoop, inzamelen oud papier etc. 


Pupil van de week

Het is de traditie om bij thuiswedstrijden van DTG 1 een pupil in de schijnwerpers te zetten. De pupil krijgt een uitnodiging hiervoor.

En mag in tenue na de warming up, de eerste bal uitnemen van de wedstrijd en proberen op de grote korf te scoren. Voor of na de wedstrijd wordt de pupil geïnterviewd en ontvangt een aandenken aan deze happening.


De vereniging

Om korfbalvereniging DTG draaiende te houden is er een bestuur dat bestaat uit vrijwilligers. Naast het bestuur dat de hoofdzaken behandelt, is er ook een jeugdcommissie, sponsorcommissie en activiteitencommissie. Zij zorgen er samen voor, natuurlijk met behulp van leden en vrijwilligers, dat de vereniging blijft draaien.

Gegevens bestuur

 

Voorzitster:             Iris Visser                  

Penningmeester        Wiebe Visser
                             Jeen Hornstraweg 10A
                             8563 AJ Wijckel
                             This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jeugdcommissie       Marjan Poelstra
                             Anita Sierdsma
                             Miranda Visser
                             Marten Deinum
                             This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Kledingbeheer          Anita Sierdsma
                             This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Inschrijfformulier

Om lid te worden van onze vereniging kun je je aanmelden via het inschrijfformulier. Het forumlier kun je hier downloaden. Wanneer je het helemaal ingevuld hebt mag je het samen met een pasfoto inleveren bij Wiebe Visser 

Mocht je na het lezen van dit alles nog met vragen zitten? Kom dan eens langs op het veld in Wijckel of in de sporthal in Balk. Er zijn altijd wel enthousiaste mensen aan het trainen, spelen of die gewoon gezellig bij elkaar zitten. 


Voel je welkom bij ONZE vereniging!