Toen er in Wijckel nog geen sprake was van een georganiseerde sport, was er een groep meisjes die wel eens een balspel speelden. Van deze groep kwam de vraag aan Plaatselijk Belang of er ook een club/vereniging kon worden opgericht. Op 30 mei 1947 werd besloten een korfbalvereniging op te richten.

Korfbalvereniging De Tûke Goaijer was geboren. In de volksmond simpelweg DTG. De eerste voorzitter van de vereniging was de heer Stoffel Visser. Er waren toen al 30 leden. In het eerste reglement van de vereniging stonden een aantal opmerkelijke zaken:

- het bestuur bestond uit 5 leden en is gekozen naar kerkelijke richting

- pas op 12-jarige leeftijd kon je als aspirant lid worden 
- er werd een boete van Hfl1,- geheven wanneer een speler te laat bij de wedstrijd arriveerde 
- er is een alcoholverbod vanaf een uur voor de wedstrijd tot het einde van de wedstrijd. 
Meest opmerkelijk was nog wel dat men de kans liep om als lid geroyeerd te worden als men zich onthield van vloeken. Tot op heden heeft men zich nog nooit aan deze regel gestoord.

In het eerste jaar van de vereniging werden er geen wedstrijden gespeeld. Het ontbrak nog aan materialen en tenues. Na ongeveer een jaar was dit probleem opgelost en speelde DTG voor het eerst mee in de competitie onder leiding van trainer Akkerman. En hoe! Het 1ste werd meteen kampioen en het 2de eindigde op de tweede plek in hun poule. De vereniging telde inmiddels al 40 senioren en 15 aspiranten.

In 1947 werd er ook nog gevoetbald in Wijckel. De korfballers en voetballer deelden toen een "trapveldje" bij de boerderij van de familie Swart aan de Jachtlustweg. In het eerste jaar onderzochten de korfballers al de mogelijkheid om de overstap naar het huidige veld in het bos te maken.

Inmiddels wordt er dus al meer dan 60 jaar gekorfbald in het Wijckeler Bos. De vereniging telt nu 80 officiële leden, maar er kan nog vaak een beroep worden gedaan op oud-leden. De vereniging draait al jaren met 3 seniorenteams mee in de competitie en op dit moment ook met 5 jeugdteams. Dit lijkt op termijn uitgebreid te kunnen worden door de ruime selectie welpen die net begonnen zijn met hun eerste korfbalstapjes.