DTG wint verdienstelijk van Elburg

Wijckel – zaterdag 19 oktober, de laatste thuiswedstrijd op het veld, kwamen de korfballers uit Elburg op bezoek in Wijckel. Onder genot van een prettig herfstzonnetje leek het een mooie wedstrijd te gaan worden, waarbij het publiek weer in grote getale aanwezig was. Nadat DTG 2 al met ruime cijfers gewonnen had van Elburg 2 – de uitslag was 17-8 – was het daarna de beurt aan DTG 1 om hetzelfde kunstje te laten zien.

Beide ploegen starten goed aan de wedstrijd en de stand gaat in het begin dan ook gelijk op. Het is pas na een stand van 6-6 dat DTG het voortouw weet te nemen door enkele mooie treffers van Iris Visser en Lia Foolen. Dit voordeel in doelpunten laat DTG zich niet ontglippen voor de rust. De thuisploeg kan er zelfs voor zorgen dat de stand wordt uitgebreid naar een solide 12-7. In de tweede helft komt Elburg er maar moeilijk aan te pas en kan het niet voorkomen dat DTG de voorsprong verder uitbouwt.

Vooral in de korfpositie toont DTG haar sterke kant door veel ballen af te vangen, waardoor de aanval langer voortduurt, wat vervolgens vaak resulteerde in een doelpunt. Elburg creëerde nog wel wat kansen en zette deze ook enkele keren om in doelpunten, maar tegen het einde van de wedstrijd werd het steeds duidelijker dat DTG er met de winst vandoor zou gaan. Waar we eerst nog een stand van 16-9 zagen, werd dit later alweer uitgebouwd tot een stand van 21-12. In de ultieme slotfase deed Elburg nog iets terug, maar dit waren slechts speldenprikjes.

Toen het laatste fluitsignaal klonk, was de score dan ook 23-15 in het voordeel van de Wijckelers. Hiermee blijft DTG 1 op de tweede positie staan, met nog één wedstrijd te gaan in het eerste deel van de veldcompetitie. Deze zal, voor zowel DTG 1 als DTG 2, op 26 oktober plaatsvinden in en tegen Emmeloord. De wedstrijden beginnen op de gebruikelijke tijden, DTG 2 om 14:00 uur en DTG 1 om 15:30 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *