Spannende strijd DTG 3

Het had niet veel gescheeld of de wedstrijd tegen DOS Kampen werd afgelast. Toen we net wegreden, belde de tegenstander op om te zeggen dat er geen scheidsrechter was en dat er dus niet gespeeld kon worden. Maar wij hadden veel moeite gedaan om toch weer een team op de been te krijgen. Dus dat betekende dat coach en 5e heer Oeds zich opofferde om te gaan fluiten. Als we willen gaan voor het kampioenschap, is het belangrijk om deze wedstrijd te winnen. DOS Kampen 5 is een jonge ploeg die net als wij makkelijk scoren. De vorige wedstrijd waren wij super op schot en werd het 19-16. 

Het gaat gelijk op

DOS kampen opent de wedstrijd met een afstander. Mirjam maakt daarna de gelijk maker. Dan is de beurt 2x aan DOS Kampen, waardoor het 3-1 wordt. Door een klein kansje van Mirjam wordt het 3-2. DTG krijgt veel ruimte en er wordt van grote afstand geschoten. Helaas gaat de bal er steeds niet in en wordt er afgevangen door de tegenstander. DOS Kampen krijgt minder ruimte om te scoren, maar weet uit een paar kansen toch te scoren. Zo bouwen zij een voorsprong uit tot 5-2. Scheidsrechter Oeds geeft DTG dan terecht een strafworp en Marten benut deze kans.

Het ander vak is weer aan zet en er wordt gescoord door een klein kansje van Willem Jan en een afstandschot van Erica. Dan is het weer gelijk 5-5. En met deze stand gaan we richting kleedkamer. Er is niet alleen geen scheidsrechter, maar ook geen thee in de pauze in Kampen.

Opdracht van coach voeren we uit

De enige opdracht die we krijgen van scheids/coach Oeds en mede coach Marjan is rustig zoeken naar kansen dichterbij de korf en niet bij de eerste kans schieten. Deze opdracht wordt in de tweede helft goed uitgevoerd. Direct na de rust loopt Jeanet in en maakt de kans af. Voor het eerst in de wedstrijd staan we voor. Maar DOS Kampen houdt het spannend door te scoren, zodat het weer gelijk is, 6-6. Door het beruchte omdraai balletje van Mirjam en Willem Jan staan we weer voor. Er worden mooie aanvallen opgezet. We zoeken naar de beste kans, we vangen de ballen af en zo krijgen we elke aanval meerdere kansen. Door een klein kansje van Eric, een afstandschot van Marten en een afstandsschot van invaller Esther bouwen we een kleine voorsprong op van 6-10.

Het wordt nog spannend als DOS Kampen twee keer weet te scoren en het 8-10 wordt. Er staat nog 4 minuten op de klok en DTG houdt het hoofd koel en speelt de bal rustig rond om de bal in het vak te behouden. Als Esther een klein kansje maakt, is de overwinning bijna zeker. DOS Kampen scoort nog één keer en dan besluit Oeds af te fluiten bij een stand van 9-11.

Omdat wij de wedstrijd hebben gefloten mogen we in de kantine de overwinning vieren met een drankje op kosten van DOS Kampen. Maar na het tweede drankje worden we er toch uitgezet, omdat het vijfde van Kampen ook al is afgedropen. Maar met de punten op zak gaan wij terug naar Wijckel.

Support ons naar het kampioenschap 

Nu moeten we alleen nog twee keer spelen tegen Emmeloord. Niet een leuke tegenstander om tegen te spelen. Als we één keer weten te winnen zijn we kampioen. Op zaterdag 12 oktober om 12.00 uur spelen we thuis tegen Emmeloord. We kunnen wel wat support gebruiken, dus kom allemaal om ons aan te moedigen.

Datum : 12 oktober
Tijd : 12.00. uur
strijd : DTG 3 – Emmeloord 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *