DTG selectieNieuws

DTG begint zaalcompetitie met nederlaag

Na een afwisselend veldseizoen waarin een trainer wissel plaatsvond, ligt de focus nu volledig op het zaalseizoen.
Helaas kon aan de prima voorbereiding geen vervolg worden gegeven en werd er in en tegen Emmeloord verloren met 14-11.

Met enige wisseling in de samenstelling begon DTG 1 met veel energie aan de wedstrijd tegen Emmeloord 1. In een aftastende beginfase bleek echter al vlot dat beide partijen de verdediging goed op orde hadden. Doelpunten bleken schaars en na ruim 15 minuten spelen bedroeg de stand pas 3-2. Kansen waren er bij beide partijen om een kleine voorsprong te nemen, alleen werden deze maar niet benut. Er werd dan ook gerust met een stand van 5-7 , verdedigend een prima start voor de formatie van Laurens Meinsma, maar zelf maar 5 scoren is veel te weinig.

In de tweede helft zou er beter afgerond moeten worden wilden de Wijckelers kans maken op een overwinning. Na de rust leek dit ook het geval en werd er door beide partijen snel achter elkaar gescoord. Bij een stand van 8-9 lag het momentum flink bij DTG, echter stokte de aanval wederom en was het Emmeloord die weer uitliep naar 3 goals verschil. Met nog enkele goals voor beide partijen eindigde de wedstrijd in een teleurstellende eindstand van 14-11. 

Volgende week zaterdag neemt DTG 1 het thuis op tegen Club Brothers 1, aanvang wedstrijd 19:30u. DTG 2 speelt voorafgaand om 18:15u tegen Drachten 4 en het 3e om 17:05u tegen Pallas 3.