Nieuws

DTG sluit eerste helft veldseizoen af met nederlaag tegen hekkensluiter

Zaterdag 29 oktober reisde de selectie van DTG af naar sportpark het Kalverdijkje in de provinciale hoofdstad voor de return tegen kv Leeuwarden. Op 10 september werd het veldseizoen geopend tegen deze ploeg en verlieten de Leeuwarders puntloos het Van Coehoornbos na een 12-9 nederlaag. De korfballers uit Leeuwarden waren tot twee weken geleden de rode lantaarndragers in de derde klasse B. Op 22 oktober sleepten ze de eerste twee punten van deze veldcompetitie binnen na een 15-11 overwinning op kc Harich. Deze week was het aan de korfballers uit Wijckel ervoor te zorgen dat hen niet het zelfde lot stond te wachten. 

Nadat het tweede team van DTG erin was geslaagd met slechts 7 doelpunten toch een mooie overwinning te behalen tegen kv Leeuwarden 2, mocht om half vier het vlaggenschip onder prachtige omstandigheden beginnen aan de laatste veldwedstrijd van 2022. Het aanvalsvak van DTG wist uit het eerste balcontact meteen de score te openen: 0-1. Echter, Leeuwarden had meteen antwoord, waarna de wedstrijd tot 3-3 gelijk op ging. Daarna zorgden de  tûke goaiers met simpele maar zeer effectieve aanvallen voor een mooie 3-7 voorsprong. De Leeuwarders raakten niet van de wijs en met 6-7 op het scorebord zochten beide teams de kleedkamer op.

Na de thee was het Leeuwarden die als eerste de korf wist te vinden. En dat niet één keer, maar wel vijf keer op rij: 11-7. DTG zette de achtervolging in en wist het gat te verkleinen naar twee punten verschil. Maar helaas na 12-10 waren het de Leeuwarders die met hun lange en tijdrekkende aanvallen toch weer twee keer wisten te scoren. Met een mooi afstandsschot van DTG werd de wedstrijd afgefloten: 14-11. DTG staat met 6 punten uit 8 wedstrijden op de zesde plek.