DTG selectieNieuws

Derby eindigt onbeslist

Wedstrijdverslag KV DTG 1 – KC HARICH 1

Zaterdag 8 oktober stond na 2 jaar weer de derby tussen KC Harich en KV DTG op het programma. Een wedstrijd die vaak volop strijd en spanning bevat wat niet altijd het korfbalspel ten goede komt.

Zo bleek ook afgelopen zaterdag, in een spannende wedstrijd waarin beide clubs met 2 goals op voorsprong hebben gestaan, was de eindstand uiteindelijk 11-11.

Met een heerlijke najaarszon, prachtig veld en vele toeschouwers was het DTG die scherp de wedstrijd begon. Binnen enkele seconden werd er een strafworp toegekend wat voor DTG de 1-0 betekende.

DTG 1, sinds afgelopen zaterdag onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Laurens Meinsma, wilde strak maar clean de tegenstander onder druk zetten om gelijk te laten zien dat de punten in Wijckel zouden blijven. Echter was het Harich die door middel van een vrijebal voor de 1-1 tekende.

Het 2e aanvals-vak creëerde gelijk vele kansen en binnen no time stond het 3-1, een mooie voorsprong die helaas niet gelijk verder vergroot werd. De ploeg uit Wijckel begon de derby goed, maar helaas ontbrak het wat aan de afronding.

Verdedigend werd Harich wel goed ontregelt waardoor de ploeg de eerste helft op 5 doelpunten werd gehouden.

Na een ruststand van 6-5, was het DTG die gelijk na rust scoorde en wederom een voorsprong pakte van 2 punten. Echter begon de ploeg uit Harich steeds beter in hun spel te komen en scoorden ze 4 goals oprij. Even leek de ploeg uit Wijckel de kluts kwijt en werd aanval na aanval ongedaan gemaakt. Het was Harich die het betere van het spel had, maar vergat om nu het beslissende gat te slaan.

In een spannende eindfase, waarin 5 minuten voor tijd veelvuldig gewisseld werd, was het wederom Jurjen Stegenga, de man die in het verleden ook al eens een puntje uit het vuur sleepte voor DTG tijdens de derby, die met 2 goals zorgde voor een 11-11 eindstand.

Een uiteindelijke terechte uitslag, met vele spannende en fysieke maar wel faire duels wat er voor zorgde dat beide teams de punten delen en nu al uitkijken naar de volgende derby, dan in Harich!