DTG selectieNieuws

Wedstrijdverslag DTG 1 – Leeuwarden 1

Moeizame overwinning DTG

WIJCKEL – Na een welverdiende vakantie en een stevige voorbereiding was het tijd voor de eerste competitiewedstrijd. Het eerste team van DTG , dit seizoen onder leiding van Oeds Baart, mocht het opnemen tegen KV Leeuwarden. Een relatief onbekende tegenstander voor DTG, uitkomend in de 3de klas.

In een gelijk opgaande eerste helft scoorden beide ploegen om en om en was het vooral voor DTG zoeken naar de juiste kansen. Leeuwarden kon mede door veel lengte in hun ploeg vaak herhalen maar was niet heel scherp in de afronding.

Helaas voor DTG liep een dame in de beginfase een vervelende blessure op en moest er bij een stand van 2-2 al gewisseld worden. Invaller Renske wist echter na de wissel gelijk te scoren, waardoor er constant een kleine voorsprong was voor DTG.

Met een magere ruststand van 6-6 was het taak voor de formatie van Oeds Baart om in de tweede helft scherper om te gaan met de kansen en minder kansen weg te geven aan het 8-tal uit Leeuwarden.

Helaas moest DTG vlak na rust nogmaals een blessure verwerken en noodgedwongen nog een dame wisselen. 

In de eerste fase van de 2e helft was het wederom stuivertje wisselen en werd er om en om gescoord. Een spannende eindfase leek in het verschiet, ware het niet dat Jitske en Jurjen met 2 sublieme goals een beslissend gat van 2 goals sloegen. Dit resulteerde uiteindelijk in de eindstand van 12-9.

Een relatief moeizame overwinning, in het nog prille seizoen zorgt echter voor een gedeelde koppositie in poule 3B.

Aankomende weekend is de volgende uit-tegenstander in en tegen Spannum.