DTG selectieNieuws

Update: wedstrijdverslagen!

Vanaf heden publiceren we weer regelmatig de wedstrijdverslagen. De nieuwste staat boven aan.
Een ouder verslag lezen? Scrol dan even naar onderen.
Wil jij je wedstrijdverslag op site? Mail dan even naar wedstrijdverslag@kvdtg.nl

Na een sterke vorige wedstrijd wint DTG opnieuw een spannende wedstrijd (16 oktober, DTG 1 – Udiros 1)

Met een inloper van Michelle komt DTG met 1-0 voor te staan. Helaas maakt Udiros daarna 4 doelpunten op rij en weet DTG dat het een moeilijke wedstrijd gaat worden. Door een mooi klein kansje van Mirthe komt DTG iets dichterbij, maar helaas scoort Udiros dan een afstandsschot. Door twee afstandsschoten van Jurjen en Doede komt DTG op 4-5 achter te staan. Udiros scoort daarna twee afstandsschoten en loopt weer een stuk uit op DTG. Door een afstandsschot van Jorian en een mooie uitstarter van Michelle weet DTG weer terug te komen op 6-7. Door een ongelukkige bal die weg geschopt wordt door Jurjen krijgt hij een gele kaart. Voor beide partijen vallen nog 2 doelpunten voor de rust. De stand voor de rust is 8-9.

Na de rust weet DTG het 9-9 te maken door een afstander van Rob, en door een mooie uitstarter van Jurjen weet DTG voor het eerst in de wedstrijd weer voor te staan op Udiros. Maar de tegenstanders maken dan twee afstanders en komen weer voor te staan met 10-11. DTG maakt het dan weer gelijk en wordt Jurjen gewisseld voor Sander die gelijk een mooie onehander maakt en DTG weer op een doelpunt voor zet. DTG en Udiros gaan nu steeds gelijk op tot Sander er twee goede afstanders in schiet en DTG voor komt te staan met 15-13.

Na twee belangrijke doelpunten van Udiros weten ze het weer gelijk te maken met 15-15. Door de sterk spelende Sander die weer een mooie onehander maakt en een klein kansje van Aukje weet DTG opnieuw 2 punten voor te staan. Er worden nog twee doelpunten gemaakt door Udiros en 1 doelpunt door DTG staat het 18-17. Op het einde van de wedstrijd weet Aukje nog een mooie uitstarter te maken en wint DTG met 19-17.


Eerste punten voor KV DTG (9 oktober, DWA/Argo 1 – DTG 1)

Na een periode van Corona en een lege pen hierbij weer wekelijks een wedstrijdverslag van DTG 1. Met een vernieuwd team is het eerste team van DTG stroef de competitie gestart, echter was het afgelopen zaterdag raak voor het team dat onder leiding van Hans Harder staat. Met een verdiende 16-18 uitslag gingen de punten voor het eerst dit seizoen in de tas mee naar Wijckel.

Met een fraai afstandsschot van Rob Jissink werd zaterdagmiddag, spelend tegen DWA/Argo meteen de toon gezet. DTG was gekomen met maar 1 doel, de stijgende lijn van afgelopen weken omzetten in punten. Na een snelle gelijk maker van DWA was het vervolgens DTG die met 3 rake afstandsschoten afstand probeerde te nemen. Echter waren de belangen van deze wedstrijd ook bij DWA duidelijk en bleef de score in de eerste helft tot net voor het einde gelijk. Met 2 scores van de sterk spelende Jorian Visser wist DTG met 2 goals de rust in te gaan, stand 7-9.

Waar in de afgelopen wedstrijden het struikelblok de tweede helft bleek was het nu zaak om door te blijven scoren en de punten mee naar Wijckel te nemen. Daar waar DWA probeerde om langszij te komen wist DTG op de juiste momenten mee te scoren en de uitgespeelde kansen nu wel te blijven afronden. Met goals van Lia, Jurjen en wederom Rob was het verschil steeds 2 á 3 goals in het verschil van DTG. Richting het einde van de wedstrijd haakte DWA nog eenmalig aan door met een strafworp de stand op 15-16 te zetten. Daar waar het afgelopen weken in de eindfase helaas de score de verkeerde kant op viel, bleken de Wijckelers nu wel hun kansen af te ronden. Met goals van Jurjen en Doede werd het beslissende gat geslagen en op 16-18 floot de duidelijk leidende scheidsrechter voor het einde.